Zoroastristes de Balears

Zarathustra va marcar el camí.
L'inici és a la flama de la natura.
Retorna a la natura entregant el cos impur als voltors.
A través d'ells la fi torna inici.

diumenge, 5 de desembre del 2010

El diclofenac i la desaparició dels voltors asiàtics

L´ús del medicament DICLOFENAC ha produït una gran mortalitat del voltor asiàtic Sarcogyps calvus fins a dur-lo gairebé a l'extinció. Podeu llegir més (en anglès) sobre aquest fet a:

http://news.bbc.co.uk/hi/spanish/science/newsid_7374000/7374687.stm


En la tradició religiosa dels Parsis els cossos dels difunts s'exposen a les aus necròfagues per no contaminar cap dels 3 elements sagrats: Aigua, terra i el foc.

És molt coneguda la Torres del Silenci de Mumbai (Bombai) o els cossos són dipositats perquè siguin aprofitats pels voltors. La mort de molts d'aquests voltors impedeix la desaparició dels cossos que s'han hagut d'ajudar a descomposar-se amb la col·locació de panells solars i un programa de cria en captivitat intenta recuperar les poblacions d'aquest estimat voltor.


Torre del silenci (Foto Wikipedia. Wikimedia)

Una de les idees que tenim és la restauració d'una de les Talaies de defensa que està derruida a la Serra de Tramuntana. La seva situació és excel·lent, vora la mar i mirant a ponent. Seria una delícia trascendir allà. Serà la nostra Torre del Silenci. Els voltors ens ajuden als membres de l'AZIB i nosaltres ajudam als voltors negres i voltors lleonats a viure en llibertat.


AZIB

1 comentari:

  1. Idó convendra fer una analitica a les persones que han pres medicaments o altres drogues no legals no sigui cosa que els acumulin al seu cos i pasin als voltors.

    ResponElimina